Общи условия

Общи положения

Следните Общи търговски условия се отнасят за всички сделки, сключени през онлайн магазина („онлайн магазин“ или „сайт“) на Бредис ООД, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията с ЕИК BG103147572.

Настоящите Общи търговски условия могат да бъдат променяни едностранно от „Бредис“ ООД чрез публикуване на актуализирана версия на настоящия документ на сайта. Преди завършването на всяка конкретна поръчка системата ще поиска Вашето изрично потвърждение, че сте запознат с и приемате актуалната версия на настоящите Общи търговски условия.

Регистрация

За поръчка на публикуваните в онлайн магазина артикули е необходимо да притежавате регистрация на профил в сайта. Регистрацията е доброволна и безплатна.

Регистрацията може да се извърши или по време на поръчката, или от главното меню, раздел „Моят профил“ горе вдясно в онлайн магазина чрез попълване на посочените в регистрационната форма данни. Обозначените със звездичка (*) задължителни полета изискват данни, без които не е възможно да изпълним Вашите поръчки. При създаването на профил потвърждавате, че имате навършени 18 години.

Артикули и цени

Артикулите, които предлагаме за продажба, са публикувани в онлайн магазина. В публикацията е представена информация за всеки артикул.

Всички представени в сайта цени са в български лева. Публикуваните цени на артикули са крайни и включват всички данъци и такси.

Валидни са цените, публикувани в онлайн магазина, към момента на изпращане на заявката за поръчка към „Бредис“ ООД.

Договор/Поръчка

Поръчка на артикули може да прави всеки потребител, притежаващ профил в онлайн магазина на „Бредис“ ООД.

Договори в онлайн магазина могат да бъдат сключвани само на български език.

Преди завършването на всяка конкретна поръчка системата ще поиска Вашето изрично потвърждение, че сте запознат с и приемате актуалната версия на настоящите Общи търговски условия.

С преминаването през процеса за онлайн поръчка и предоставянето на изискваните Ваши данни и след натискане на бутона „Купи сега“, Вие изпращате Вашата поръчка. След като сте изпратили Вашата поръчка, ние ще Ви изпратим имейл с потвърждение за получаването й, съдържащ всички детайли за поръчката. Това потвърждение не представлява приемане на поръчката, а служи единствено и само за уведомление, че Вашата поръчка е достигнала успешно до нас.

Всеки отделен договор за покупка влиза в сила, едва когато Ви изпратим конкретен поръчан от Вас продукт. В случай на недостиг в наличността на поръчания от Вас продукт ние си запазваме правото си да не извършим доставката, за което ще Ви информираме незабавно и ще Ви възстановим вече получени от Вас евентуални парични суми. Статусът на Вашата поръчка може да следите по номер на товарителницата в сайта на нашия партньор-доставчик „Еконт Експрес“ ООД („Еконт“) http://www.econt.com/tracking/ . Номер на товарителница ще получите, само ако в поле „Бележки към поръчката“ изрично впишете текст „Желая номер на товарителница“. Ние ще Ви изпратим номера на товарителницата в отделен имейл на посочения от Вас имейл адрес.

За да извършвате поръчки в онлайн магазина, трябва да имате навършени 18 години. Онлайн поръчки са възможни само на обща стойност до 600 лв. Ако сумата на неплатени фактури от всички Ваши поръчки достигне границата от 600 лв., следващи поръчки няма да са възможни, до получаване на плащане по неплатените фактури.

Ако желаете фактура за направената поръчка, то моля свържете се с нас, като позвъните на телефон – 0885 037 116. В пратката заедно с поръчания артикул ще получите стокова разписка на хартиен носител.

Идентичност на партньора по договора

Договорът се сключва с „Бредис“ ООД, освен ако изрично не е посочено друго.

Адрес:
Бредис ООД

ж.к. Владиславово бл.205 вх.1 ет.3 ап.12,
9000 Варна
E-Mail: support@aviacosmetics.com
Булстат: BG103147572

Кодекс на поведение

Ние насърчаваме безопасността на работното място, защитата на околната среда и здравето на работниците, забраняваме дисциплинарни действия и дискриминация, както и детски и принудителен труд и изискваме ясно регламентирана компенсация  при удължаване на работното време.

Съхранение на договор / Съхранение на Вашите данни за поръчка

Вашите данни за поръчка се съхраняват при „Бредис“ ООД. Вие получавате всички данни, касаещи Вашата поръчка по имейл, на предоставения ни от Вас имейл адрес при създаване на профил в онлайн магазина.

Транспортни разходи

Доставката се осъществява чрез нашия партньор-доставчик „Еконт Експрес“ ООД („Еконт“) само за адреси на територията на България. Цената на доставката зависи от зададения от клиента адрес и се изчислява автоматично при завършване на поръчката. При поръчка на артикули на обща стойност над 50 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА за клиента, в случай че клиентът избере да получи пратката в офис на „Еконт“.

Доставката се осъществява в рамките на 1-4 работни дни (считано от работния ден, следващ деня на поръчката).

Въпреки старанието ни да доставим Вашата поръчка възможно най-бързо, доставката може да отнеме по-дълго време поради независещи от нас причини (напр. лоши метеорологични условия), за което ще бъдете уведомени от нас.

Падеж и плащане / запазване на собственост

Плащането може да се извърши с наложен платеж.

При избор на начин на плащане Наложен платеж дължимата сума по стокова разписка се заплаща в брой на куриера, доставящ Вашата пратка, при получаването й.

Всички цени са в български лева и с включен данък добавена стойност. За цена за плащане от клиента се счита съответната цена на артикула, публикувана в онлайн магазина в момента на изпращане на поръчка от Вас. Запазваме си правото в единични случаи да адаптираме начина на плащане, за което ще бъдете уведомени предварително. Артикулите остават собственост на „Бредис“ ООД до пълното изплащане на тяхната стойност.

Право на отказ от договор

 Имате право в рамките на четиринадесет дни без заявяване на конкретна причина да се откажете от договора и да върнете поръчката.

Срокът за отказ от договора е четиринадесет дни от датата на получаване на поръчаната стоката от Вас или посочено от Вас трето лице, различно от превозвача.

За да упражните правото си на отказ от договора, трябва да ни уведомите с ясно заявление за Вашето решение за отказ (например чрез писмо по пощата, факс или имейл) или чрез връщане на стоката (виж по-долу „Връщане на стоките“) в посочения по-горе срок.

За да упражните правото си на отказ от договора, трябва да заявите желание за отказ от договора като върнете стоката по указания начин, преди изтичане на упоменатия четиринадесетдневен срок.

Последици от отказа

В случай че се откажете от договора ние незабавно и най-късно в срок от четиринадесет дни от датата на получаване на Вашето заявление за отказ от договора ще Ви възстановим сумите, заплатени за поръчаните от Вас артикули. За възстановяване на получените суми, ние използваме същите методи на плащане, които Вие сте използвали при първоначалната транзакция от Ваша страна, освен ако изрично с Вас не е договорено друго. Възможно е да забавим или откажем възстановяване на тези суми, докато не получим върнатия артикул или докато не представите доказателство за това, че сте изпратили артикула към нас – в зависимост от това кое от двете събития възникне първо. Моля до възвръщане на заплатената от Вас парична сума, съхранявайте копието от товарителницата, което сте получили от куриера при взимане на пратката.

Вие следва да изпратите артикула до Бредис ООД, на следния адрес –  ж.к. Владиславово бл.205 вх.1 ет.3 ап.12, 9000 Варна (вижте раздел „Условия за връщане на стоките“) незабавно или във всеки случай най-късно четиринадесет дни от деня, в който сте ни уведомили за оттеглянето на поръчката. Крайният срок е спазен, ако изпратите стоката в рамките на четиринадесет дни.

Условия за връщане на стоките

  • Наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката – касов бон или фактура.
  • Продуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.
  • Стойността на транспортните разходи на територията на България в двете посоки – от и до адреса на търговеца („Бредис“ ООД), се поема от клиента, в случай че артикулът не подлежи на рекламация (т.е. цялостният му търговски вид отговаря напълно на характеристиките, посочени и показани в онлайн магазина на „Бредис“ ООД).
  • Стойността на транспортните разходи на територията на България в двете посоки – от и до адреса на търговеца („Бредис“ ООД), се поема от търговеца, в случай че артикулът подлежи на рекламация (т.е. цялостният му търговски вид е нарушен или не отговаря напълно на характеристиките, посочени и показани в онлайн магазина на „Бредис“ ООД).
  • Стойността на транспортните разходи на територия извън България в двете посоки – от и до адреса на търговеца („Бредис“ ООД), се поема от клиента.

Оплаквания / Разрешаване на спорове

Съгласно действащото законодателство, ние сме длъжни да информираме потребителите за наличието на Европейска платформа за онлайн решаване на спорове, която може да бъде използвана за уреждане на възникнали спорове, без нужда от намесата на съд. Европейската комисия е отговорна за създаването на платформата. Вижте европейската платформа за онлайн решаване на спорове тук: http://ec.europa.eu/odr

Все пак обаче държим да отбележим, че по принцип нямаме готовност да отнасяме спорове към Европейска платформа за онлайн решаване на спорове.

Частична недействителност

Ако някоя от разпоредбите в настоящите общи търговски условия е недействителна, в сила влизат законовите разпоредби по съответния въпрос. Частичната недействителност не засяга валидността на останалите разпоредби в договора.

Защита и сигурност на данните

„Бредис“ ООД гарантира надеждното съхраняване на всички предоставени лични данни от регистриралите се потребители на сайта.

„Бредис“ ООД обработва само данни, необходими за изпълнението на търговската сделка, като това са само данни, които потребителите са предоставили доброволно в рамките на регистрацията.

„Бредис“ ООД гарантира, че без Ваше съгласие данните Ви няма да бъдат събирани през онлайн магазина.

Обработването на личните Ви данни се извършва при стриктно спазване на нормативните изисквания на Закона за защита на личните данни, Закона за електронната търговия и Закона за далекосъобщенията.

Цел на събирането и обработката на данни в рамките на онлайн магазина на „Бредис“ ООД е обработката на Вашата поръчка и нейното изпълнение от наша страна, както и предоставянето от „Бредис“ ООД на други изрично заявени от Вас услуги, както и с цел отговаряне на запитвания от Ваша страна, за да ви помогнем при технически проблеми или да се свържем с Вас при нужда.

Вашите данни може да бъдат предоставяни на доставчици на пощенска услуга, рекламни и дигитални агенции, както и агенции, осъществяващи връзки с обществеността, с които „Бредис“ ООД е в договорни отношения и които предоставят услуги на „Бредис“ ООД, действат като обработващи личните данни лица от името на „Бредис“ ООД съгласно всички приложими законови норми за защита на личните данни. „Бредис“ ООД гарантира, че съответната информация ще бъде използвана единствено след получаване на Вашето лично съгласие по отношение на обработването, извършвано от името на „Бредис“ ООД, както и че тази информация ще бъде третирана като конфиденциална.

Информацията, която „Бредис“ ООД може да предоставя на изброените по-горе партньори, е: имейл адрес, телефонен номер, адрес, рождена дата и три имена.

Предоставянето на тази информация има единствено и само за цел:

  • изпълнение на поръчките, в това число физическа доставка на поръчаните артикули;
  • изготвянето на последващи маркетингови и рекламни кампании.

„Бредис“ ООД може да разкрие и предостави Вашата лична информация съобразно приложимото право, ако съд или административен орган нареди или изиска това или ако предоставянето на личните данни е свързано с изпълнение на законово задължение на „Бредис“ ООД. „Бредис“ ООД може да предостави личните Ви данни на трети лица, доколкото това е позволено от приложимия закон, и ако това предоставяне е нужно за изпълнение на договор, при положение, че сте дали съгласие за такова предоставяне.

С настоящето Ви информираме, че имате право да възразите срещу и/или откажете използването на Вашите лични данни по гореописания начин, в това число за целите на директния маркетинг, както и предоставянето им на трети лица. Възражение и/или отказ може да направите с уведомление за Вашето желание в свободен текст на имейл support@aviacosmetics.com . Имате право на достъп по всяко време до Вашите лични данни, както и да извършвате промени по тях.

„Бредис“ ООД гарантира, че предоставената информация ще бъде използвана само и единствено в случай на изразено съгласие от Ваша страна за обработване на посочените данни, извършвано от „Бредис“ ООД, както и че въпросната информация ще бъде третирана като конфиденциална.

Интернет, информационен бюлетин, мейлинг, запитвания

По Ваше желание „Бредис“ ООД или агенция подизпълнител на „Бредис“ ООД Ви изпраща информация за разнообразни продукти и услуги, както и интересна информация за наши събития.

В случай че с клик върху определения за целта бутон се съгласите да получавате информационен бюлетин на „Бредис“ ООД, трябва да бъдете наясно, че Вашите въведени лични данни (име, фамилия, улица/номер на улица, адрес, пощенски код, населено място, рождена дата, имейл адрес) ще бъдат съхранени и обработвани от „Бредис“ ООД.

По всяко време Вие можете да се откажете от дадено съгласие чрез изпращане на писмо до „Бредис ООД,  ж.к. Владиславово бл.205 вх.1 ет.3 ап.12, 9000 Варна, с ключова дума “защита на данните” или по електронен път на имейл support@aviacosmetics.com. Освен това можете да се откажете от получаването на информационен бюлетин с новини от „Бредис“ ООД чрез клик върху линка „Отписване от Нюзлетъра“ в самия информационен бюлетин.

Приложимо право

За всички спорове, произтичащи от сключването на търговски договор с „Бредис“ ООД са в сила изключително разпоредбите на българското законодателство.

Контакт с „Бредис“ ООД

В случай че имате допълнителни въпроси относно нашия онлайн магазин, моля обадете се на тел.  0899 998 772 или ни пишете на имейл адрес: support@aviacosmetics.com

Последна актуализация: 14.06.2018 г.