Домашен дезодорант с хума против изпотяване


Потене, потоотделяне или изпотяване е естествена функция на нашето тяло, при която се отделят течности (пот) от потните жлези на кожата.

Всеки човек се поти, когато времето е горещо или по време на интензивна физическа активност. Това е жизненоважна функция на тялото, за да се охлажда и по този начин го предпазва от прегряване. Потенето също така изхвърля токсини и изчиства порите на кожата.

Съставът на потта е предимно вода, в която са разтворени много различни микроелементи и минерали, карбамит и млечна киселина.

Има жени, които не обичат да използват козметика. Дори и те задължително употребяват дезодорант против изпотяване.

Неприятната човешка миризма се преследва от закона в САЩ

 

Знаеш ли, че в библиотеките на Сан Луис, Калифорния, изпотяване, съпроводено с неприятна миризма, е наказуемо?

Въпреки това, някои неща са абсолютни законни – като например да се слагат съмнителни химикали в продукти за лична хигиена, без да се упоменават на опаковката.

Истината е, че пазарът в последно време е залят от най-разнообразни продукти. Те обаче, не са толкова безвредни, колкото си мислим.

Все повече производители на био и натурални продукти предлагат разнообразие от безвредни стикове, кристали, рол-они и течни дезодоранти, но част от тях не са с впечатляващ ефект.

Домашен дезодорант против изпотяване с бяла хума

 

Всички продукти, от които се нуждаем за дезодорант с хума са:

  • сода бикарбонат;
  • бяла хума;
  • кокосово масло (най-добре студено пресовано кокосово масло).

Съотношението на продуктите е 1:1. Тоест, ако сложим 1 ч.л сода бикарбонат и 1 ч.л. кокосово масло, трябва да добавим и 1 ч.л. бяла хума и т.н.. Разбъркваме добре, за да се получи хомогенна смес. Ако кокосовото масло е твърдо, трябва нежно да го разтопим, като за метода не трябва да се използват микровълнови печки. Поставянето на буркана в купа с топла вода ще свърши чудесна работа. Друг вариант е просто леко да го намачкаме с вилица.

Добавянето на няколко капки етерично масло (лавандула, розмарин, чаено дърво) е по избор. Освен че тези масла са силни антибактериални агенти, те ще добавят и допълнителен приятен аромат към този на кокоса, ако той не ти е достатъчен, разбира се.

Дезодорант с хума – могъщата сила на съставките му 

 

Хумата е много мощен антиоксидант, който има силен отрицателен заряд. Тя се свързва с положителния заряд в много токсини. Когато хумата влезе в контакт с токсините, химикалите или тежките метали, тя абсорбира тези отрови и освобождава минерали, с които се „храни“ човешкото тяло.

Кокосовото масло, от своя страна, е богато на Витамин Е и на минерали, като цинк, желязо, манган и калций. Подхранва и прави дезодоранта по-„плъзгав“.

Содата има съществена роля при абсорбирането на миризмите.

Бялата хума е с много нежна текстура, няма аромат и не оставя почти никакви петна – все много важни фактори за един дезодорант.

Както при всички други продукти, съдържащи хума, съхраняването на дезодоранта трябва да става в съд, който няма допир с метал. С това имаме предвид, че дори и капакът да е метален, ако хумата няма досег с него, всичко ще е наред. За всеки случай, можем да сложим и пластмасова капачка.

Този дезодорант е особено подходящ за бременни жени, тъй като е абсолютно безвреден, не съдържа никакви химикали и е съставен изцяло от натурални продукти.

Важен елемент относно превключването към естествен дезодорант с хума

 

Трябва да се има предвид, че ако за първи път преминаваш към дезодорант с естествени съставки, можеш да установиш, че той не работи при теб веднага.

Въпреки че нашите основни методи за детоксикация са черният дроб, бъбреците, дебелото черво и лимфната система, нашата кожа и белите ни дробове също подпомагат този процес. Има логика в това, че ако сме прилагали дезодоранти, съдържащи парабени, алуминий, пропилей гликол и / или триклозан, нашето тяло може да започне да работи, за да ги премахне след като преминем към естествени.