Полезните свойства на хумата

Хумата съдържа радий, който е главният радиоактивен елемент в нея. Този рядък елемент има наистина голяма сила. Хумата ще съдържа още повече радий, ако се държи на слънце. Лечебната глина дава на организма ни радий в най-чист вид. Благодарение на силната си радиоактивност, никакви вируси, микроби или други микроорганизми не могат да оцелеят пред чудото, наречено хума.

Полезните свойства на хумата при проблеми в устната кухина

Полезните свойства на хумата при проблеми в устната кухина

Хумата се прилага не само при възпалителни процеси по кожата, но също така и в устната кухина и организма.

При кървящи венци и различни дентални проблеми, могат да се правят гаргари с хума. За целта се  разтваря една чаена лъжичка хума в 100 мл. хладка вода.

Лапи – Начин на приготвяне: Прави се гъста каша от хума (която е престояла няколко дни на слънце и не е имала никакъв допир с метал) и топла, но не гореща вода. Нанася се върху марля или памучен плат и се налага върху проблемната зона.

Полезните свойства на хумата при изгаряне, рани, циреи и гной

Полезните свойства на хумата при изгаряне, рани, циреи и гной

Лапите с хума са много ефективни при циреи, различни рани и изгаряния. Хумата извлича напълно гнойта от болезнения цирей, помага за бързото заздравяване на раната и не позволява при изгаряне да се образува мехур.

Полезните свойства на хумата при миома и кисти на яйчниците

Благодарение на добри си лечебни свойства, хумата може да помогне и при миома и кисти на яйчниците. Нанася се върху марля, която  се поставя в долната част на корема. Лапата трябва да престои 3 ч., като периодично може да се впръсква вода с пулвелизатор, защото лечебната глина действа само в мокро състояние.

Полезните свойства на хумата при лечение на рак на гърдата

ПОЛЕЗНИТЕ СВОЙСТВА НА ХУМАТА ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА РАК НА ГЪРДАТА

Хумата е природен лек, който помага при различни заболявания. Едно от тях е рака на гърдата. Приготвя се лапа, която се налага върху мястото, където се намира бучката. Така престоява 2-3 часа, като трябва да се следи хумата да не изсъхва, защото нейната церителна сила се отключва, когато е в мокро състояние. На мястото на бучката може да се появи дупчица, но това не е опасно, защото от там глината извлича съдържанието ѝ.

Хумена вода – Начин на приготвяне: в 200мл. стъклена или керамична чаша с топла, но не гореща вода, от вечерта се разтваря 1 ч.л. хума (престояла на слънце поне няколко дни). Изпива се само чистата вода, а с хумата може да се направи бърза маска за лице.

Полезните свойства на хумата при колит, запек, разтройство, хемороиди

Полезните свойства на хумата при колит, запек, разтройство, хемороиди

Хумената вода подобрява перисталтиката на червата. Регулира редовното изхождане, което е важно за хората с хемороиди. Тъй като абсорбира излишната вода, може да помогне и при разстройство. Повлиява много добре раздразнената лигавица при колит и я успокоява, което премахва подуването.

При наличието на прекалено много токсини в организма, приемът на хума може да доведе до запек. В такъв случай е добре да се спре за известно време.

Полезните свойства на хумата за отслабване

Полезните свойства на хумата при отслабване

Хумата оказва много благоприятно въздействие на метаболитната дейност и храносмилателната система, когато се приема на гладно. Препоръчва се сутрин на празен стомах да се изпива 200 мл. хумена вода за не повече от месец. Това ще помогне на организма да се отърве от излишните мазнини и всички токсини, което ще подпомогне отслабването.

Полезните свойства на хумата при алергии

Приемането на хумена вода повлиява много благоприятно на организъм, атакуван от различни алергии. Приемайки вътрешно тази лековита вода, тя съдейства за неутрализирането на вредните за тялото токсични вещества, които в даден момент могат да се явят като алергени.

Лапите с хума също могат да помогнат в случаите, когато алергиите се проявяват върху кожата под формата на обрив, възпаления, сърбежи и подувания.

Полезните свойства на хумата при гастрит, рефлукс, язва

Специфичните заболявания, като язва, гастрит и неприятния рефлукс, могат да се овладеят с приема на хумена вода. Освен че абсорбира излишната вода, тя абсорбира и излишните киселинни, стомашни сокове. Успокоява и лигавицата на стомаха.

Полезните свойства на хумата при гъбички

При гъбички на краката, може да се правят вани с хума. Краката трябва да се киснат минимум 30 минути в хумения разтвор. Процедурата се прави поне два пъти на ден до пълно излекуване.

Полезните свойства на хумата при псориазис

Полезните свойства на хумата при псориазис

Лечението на псориазис с хума се състои в две приложения на чудодейната глина. Заболяването трябва да се атакува вътрешно и външно.

Желателно е преди започване на външно лечение, да се стартира с приема на хумена вода, която ще помогне за очистването на организма отвътре. След седмица, може да се премине към външна намеса.

Едно от външните приложения е ежедневни вани с хума. Препоръчват се при хора с плаки по цялото тяло. За целта ще е нужно по-голямо количество хума (2-3 кг.), което се изсипва във вана с топла вода. Човек трябва да престои във водата, докато тя изстине напълно. След това тялото се изплаква.

Друго външно приложение е мехлем с хума и свинска мас. Равни количества от двете съставки се разбъркват добре и готовата смес се нанася на засегнатите части. Престоява се 2 ч., като е желателно тялото да е добре затоплено през цялото време.

Хумата е прекрасна помощница и при редица други болежки, като разширени вени, диабет, подагра, болки в кръста, шипове, счупвания, артрит, мастопатия, екземи и дерматит.

За хумата може да се заключи, че е чуден, природен лек срещу почти всяка болест.