Избелване на зъбите с хума за сияйна усмивка

Избелване на зъбите с хума за сияйна усмивка

Усмивката предразполага хората, а когато ние се усмихваме правим щастливи и самите себе си. За да е прекрасна тя и да са доволни както заобикалящите ни, така и ние самите, трябва да са налице няколко факта.

Устната хигиена е ключов фактор за осигуряване на сияйна усмивка

Едни от най-важните фактори за усмивка, която кара и най-намръщените хора да се размекнат, са именно здравите зъби и венци. Навикът да се грижим за устната си кухина се изгражда докогато сме още съвсем мънички.

Нашите родители започват да ни създават навика да си мием старателно зъбите, още когато сме на 1 или 2 годинки. И така, с времето привикваме да си „флиртуваме“ с четката за зъби поне по два пъти на ден.

Белите зъби и здравите венци, неизменна част от сияйната усмивка, са т. нар. „визитна картичка“ на човека. Те са едно от първите неща, които се забелязват при комуникцията между хората. В този ред на мисли, нека те запознаем с няколко изключително практични и полезни съвети.

Практични съвети за поддържане на здрава устна кухина

Избелване на зъбите с хума за сияйна усмивка

 • Посещение на стоматолог минимум на всеки шест месеца.
 • Измиване на зъбите поне 2 пъти на ден. Миенето трябва да трае между 3 и 5 минути, за да има ефект. Движенията трябва да са или кръгови или вертикални.
 • Смяна на четката за зъби поне на всеки 3 месеца. Хубаво е да си изберем такава със средна мекота. Прекалено меките или прекалено твърдите четки трябва да се избягват, защото първите не измиват достатъчно добре, а вторите могат да разкървавят венците. Освен това е добре да са с възможно най-голям брой влакна (или косъмчета), за да почистват по-добре зъбите.
 • Използване на конец за зъби всяка вечер и изплакване на устата с антисептичен разтвор.
 • Старателно почистване на езика поне веднъж на няколко дни. Голяма част от вредните бактерии се натрупват по него.

Прекрасните ползи от приготвянето на домашна паста за зъби с бяла хума

Избелване на зъбите с хума за сияйна усмивка

Много често в съвременните пасти за зъби има редица вредни за организма съставки. Затова е много важно да сме изключително внимателни какво купуваме и старателно да четем състава им. Другият вариант е сами да си приготвим паста за зъби в домашни условия.

Бялата хума (или глина) е една чудесна съставка, която коже да се прибави към домашна паста за зъби. Този вид хума има превъзходен ефект върху зъбния емайл и венците, особено ако страдаме от гингивит и/или пародонтоза.

Бялата хума е най-фината от всичките видове глини и изключително ефективно и здравословно избелва зъбите. Тя е мека и щадяща венците. Тук е важно да се изтъкне фактът, че повечето избелващите пасти за зъби в мрежата имат елементи, които са много агресивни към зъбите ни, затова е хубаво да се използват естествени съставки, като бяла хума за постигането на сияйна усмивка.

Освен това този вид хума се обуслява от изключително богат състав от магнезий, микроелементи и цинк. Цинкът, от своя страна, е химичен елемент, който играе огромна роля не само за зъбите ни, но и за здравето като цяло.

Как да си приготвим паста за избелване на зъбите с бяла хума?

Как да си приготвим паста за избелване на зъбите с бяла хума

Необходимите съставки за приготовлението на пастата за сияйна усмивка са:

 • 1 1/2 с. л. бяла глина (хума);
 • 2 с. л. дестилирана вода;
 • 1 с. л. кокосово масло (ако температурата на помещението, в което се държи маслото, е под 25 градуса, то няма да е изцяло течно);
 • 1/3 ч. л. хималайска сол или морска сол (ако емайлът е по-крехък или зъбите са чувствителни, тази съставка може да се пропусне);
 • 2 ч. л. сода бикарбонат (през лятото можете да добавите малко повече, тъй като високата температура на въздуха втечнява кокосовото масло – имай предвид, че това значи и малко повече вода);
 • От 5 до 10 капки етерично масло по наш избор (най-подходящи са тези от мента, карамфил, чаено дърво, канела, мушкато, лимон, тамян, грейпфрут).

Един от най-здравословните и ефективни методи за постигане на сияйна усмивка е поддържането на добра устна хигиена с хума.

Готов ли си да даряваш здравословни усмивки?