Българска сиво-зелена хума на прах - 250 гр.

 • Avia българска сиво-зелена хума на прах се препоръчва за:

  • мазна и проблемна (акнеична) кожа
  • мазен скалп и коса
  • радразнена кожа
  • тази хума има силата да извлича мазни и гнойни образувания от тялото
  • за всякакъв тип подкожни и кожни проблеми
 • Наличност:  В наличност

4.20лв.
   на българска сиво-зелена хума на прах

Българската сиво-зелена хума на прах е богата на железен оксид и е най-ефективна при извличане на излишния себум от кожата, който е причина за образуване на черни точки и пъпки. Съдържа още калиев карбонат, калций, манган, фосфор, цинк и магнезий. Свойството ѝ да улавя и премахва всички токсини и бактерии, я прави изключително полезна за нашия организъм. Сиво-зелена хума на прах е продукт подходящ за ползване при мазна кожа и коса. Употребява се под формата на маски за лице, лапи, налагания, втривания и хумена вода. Преди употреба е желателно хумата да престои на слънце няколко дена.

Начин на употреба

Има няколко основни правила, които е желателно да спазвате при използването на хума, за козметични маски и лечебни лапи.
 • За да запазите нейните свойства и състава ѝ непроменен, НЕ използвайте метални прибори и съдове. Използвайте пластмасова или дървена лъжица, както и стъклена, порцеланова или дървена купичка.
 • Винаги приготвяйте маските си за лице и коса, както и лечебните лапи, непосредствено преди употреба.
 • При нанасяне на маската за лице, избягвайте зоната около очите.
 • Не оставяйте хумената смес да изсъхне върху косата, лицето или кожата, защото това ще я дехидратира, а и хумата действа в мокро състояние. Може периодично да се впръсква вода с пулверизатор.
 • Водата, която добавяте в маските и лапите, не трябва да е гореща или студена.

Маски за лице приготвени от хума и вода

Сама по себе си, хумата е достатъчна, за да приготвите вашата почистваща и стягаща маска за лице. Разбъркайте една супена лъжица хума с чиста, топла, но не гореща вода до хомогенна смес, която не трябва да е твърде гъста (защото трудно ще се разнесе по цялото лице) или твърде рядка (за да не се разтича). След като нанесете маската, изчакайте 10-15 минути и отмийте с хладка вода. Според кожата на лицето, може да се използва розова вода (за суха кожа) или лавандулова вода (за мазна кожа).

Хумена вода

Начин на приготвяне: 1 ч.л. хума (престояла на слънце поне няколко дни) се разтваря от вечерта  в 200 мл. топла, но не гореща вода. Сутринта на гладно се изпива само чистата вода, а с хумата може да се направи бърза маска за лице. Хумената вода се пие 30 дни и след това се почива 30 дни. Най - често хумената вода се ползва  за детоксикация на тялото.

Лапи

Начин на приготвяне: Приготвя се гъста каша от хума (престояла няколко дни на слънце) и топла, но не гореща вода. Нанася се върху марля или памучен плат и се налага върху проблемната зона. Не трябва да се завива с фолио, за да не се получи спарване. Престоят на тази лапа трябва да е от 2 до 3 часа. След това се сменя марлята. Използваната хума се изхвърля.

Как да съхраняваме хумата

Хумата се съхранява най-добре в стъклен буркан, изложен на пряка слънчева светлина.

INCI - Сиво-зелена хума на прах - 100% Clay

 Гергана Димитрова 22/10/2020

Чудесна хума!!! Използвам я под формата на кални бани или лапи със леко топла вода. При възпаления на сухожилия или друг вид легаменти и много помага за оттичането на възпалението, редувано разбирасе със лед.

Плюсове: Чудесна!!!

Недостатъци: Няма

Напишете отзив
Бележка: HTML не е преведен!